Recycling | Haarlem | Telefoon 023 - 534 1600 | info@recycling.nl

Vernieuwd lespakket papier & karton

Geplaatst op: 29 okt 2020 door Recycling.nl

papier en karton

Duurzaamheid en creativiteit centraal

Op dinsdag 27 oktober 2020 heeft Papierenkarton.nl in samenwerking met KlasseTV en Teachers in Media een compleet vernieuwd lespakket voor leerlingen in groep 7 en 8 van de basisschool gelanceerd. De basisschoolleerlingen maken kennis met het circulaire materiaal van nu en straks: papier en karton.

(meer…)

Spanning op de oud papiermarkt

Geplaatst op: 23 okt 2019 door Recycling.nl

Spanning-op-de-oud-papiermarkt
De Europese markt voor oud papier is afhankelijk van bewegingen op de internationale markt. In Europa halen wij meer oud papier op dan we inzetten voor de productie van nieuw papier en de overschotten zetten wij af naar de Aziatische markten. (meer…)

Afzet plastic afval bemoeilijkt door Chinese importrestricties

Geplaatst op: 19 jun 2017 door Recycling.nl

plastic afval

Aanscherping van Chinese importregels brengt opbrengst export plastic afval in geding

Nijssen Recycling zamelt onder andere gescheiden kunststoffen in bij haar klanten. Door afval te scheiden worden de stromen gerecycled en opnieuw gebruikt als grondstof. Daarbij besparen bedrijven op de afvalkosten. Maar deze besparing komt in het geding door aanscherping van Chinese importregels op vast afval, zoals plastics en papier. (meer…)

Ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt hebben nadelige gevolgen voor afvalkosten

Geplaatst op: 29 jan 2016 door Recycling.nl

thumb-marktontwikkelingen

Afvalstromen zoals hout, kunststoffen en restafval zijn aan negatieve prijswijzigingen onderhevig

Door afvalstoffen aan de bron te scheiden dragen we bij aan een duurzame wereld. Door afvalscheiding worden deze grondstoffen namelijk gerecycled. In de regel resulteert het scheiden van afvalstoffen in een daling van de afvalkosten. En in sommige gevallen levert afvalscheiding zelfs een opbrengst op. (meer…)

Recyclen doen we al eeuwen lang

Geplaatst op: 27 nov 2015 door Recycling.nl

Recycling-is-van-alle-tijden

Een manier om producten en grondstoffen optimaal te gebruiken

Recycling is van alle tijden. Want recyclen heeft in meer of mindere mate te maken met schaarste. Al in de tijd van de oermens werd er gerecycled. Het was een manier om producten en grondstoffen optimaal te gebruiken. (meer…)

KarTent: de wegwerp-festivaltent van karton

Geplaatst op: 28 jul 2015 door Recycling.nl

KarTent

Duurzaam, droog en warm overnachten

Elk jaar worden 25.000 nylon tentjes achtergelaten op festivalterreinen in Nederland. Een op de vier tenten belandt hierdoor na het evenement bij het afval. Drie kameraden uit Delft vonden dat dit beter maar vooral duurzamer moest. Met als resultaat: de KarTent. (meer…)

Tijd voor uw jaarlijkse archiefvernietiging

Geplaatst op: 1 dec 2014 door Recycling.nl

Archiefopruiming en archiefvernietiging

Klanten beoordelen ons met een 9.0

Het jaar is weer bijna ten einde. Dat is het moment om uw archief op te ruimen. U kunt dit zelf doen, maar wij helpen u graag een handje mee. Wij bieden bijvoorbeeld beveiligde papiercontainers aan met slot. En wij kunnen extra mankracht inzetten voor uw archiefopruiming. Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. (meer…)

35 jaar Ladder van Lansink

Geplaatst op: 21 nov 2014 door Recycling.nl

35 jaar Ladder van Lansink

De afvalhiërarchie na 35 jaar nog steeds actueel

In 1979 bedacht Ad Lansink, voormalig Nederlands politicus, een hiërarchische structuur voor het afvalbeheer. In deze afvalhiërarchie heeft preventie van afval de voorkeur en het storten van afval de minste voorkeur. In hetzelfde jaar diende Lansink zijn idee in als motie en deze werd op 13 november 1979 unaniem aangenomen door de Tweede Kamer.

In 1993 werd de motie ingebouwd in de Wet milieubeheer. Door de jaren heen heeft de afvalhiërarchie de bekende naam “Ladder van Lansink” gekregen. In 2008 werd de Ladder opgenomen in de Europese Kaderrichtlijn Avalstoffen.
(meer…)

Afvalstoffenbelasting 2015

Geplaatst op: 20 nov 2014 door Recycling.nl

Afvalstoffenbelasting 2015

Op weg naar een circulaire economie

Het kabinet heeft als doelstelling om in tien jaar tijd de hoeveelheid restafval met 50% te verminderen. Om dit te bereiken wordt in 2015 de afvalstoffenbelasting ingevoerd op het storten en verbranden van restafval. Het afvoeren van restafval wordt door deze belasting voor bedrijven zo’n 10 tot 20% duurder. De verwachting is dan ook dat meer bedrijven het afval (beter) zullen gaan scheiden.
(meer…)

Guinness World Record voor Rick Koekoek

Geplaatst op: 19 aug 2014 door Recycling.nl

Rick Koekoek

Wereld Record Bunny Hop

Rick Koekoek heeft het record ‘Bunny Hop’ verbroken in Londen tijdens het event ‘London Street Trials Battle’. Rick sprong vanuit stilstand met zijn speciale trialbike over een hoogte van 1 meter 43. Dat is een centimeter hoger dan het oude record van de Spanjaard Benito Ros.

Tijdens het event werden er zeven wereldrecords verbroken, waarvan vier officieel goedgekeurd zijn door Guinness World Records.

(meer…)