Nijssen Recycling B.V. Nieuw-Vennep T: 023-5341600

Klanten beoordelen ons met een

De specialist voor circulaire logistieke oplossingen

Wij maken bedrijfsafval scheiden en inzamelen makkelijk voor onze klanten. Laat Nijssen Recycling al uw afvalstromen managen en ophalen wanneer en hoe vaak u dat wilt. Vraag vrijblijvend advies aan.

Soorten plastics

Nijssen Recycling is specialist in de recycling van verpakkingen.

Uw bedrijfsafval bestaat uit waardevolle grondstoffen, zoals karton, kunststoffen en metalen. Door uw afvalstromen te scheiden in monostromen worden deze materialen gerecycled tot nieuw bruikbare grondstoffen. Hierdoor blijven we in evenwicht met de natuur.

Laat uw bedrijfsafvalstoffen efficiënt managen, ophalen en recyclen door Nijssen Recycling.

Afvalstroomstickers

Op aanvraag kunnen wij u voorzien in afvalstroomstickers met duidelijke pictogrammen en tekst. Het gebruik van de stickers draagt bij aan het optimaliseren van afvalscheiding bij uw bedrijf.

De stickers zijn onder andere voorzien van officiële pictogrammen van Rijkswaterstaat (Afvalcirculair). De afvalstroomstickers kunnen gebruikt worden op rolcontainers of informatiebordjes. Maatwerk van de stickers is op aanvraag en overleg mogelijk, zoals tekst in een andere taal of een pictogram passend bij uw afvalstroom.

afvalstroom-sticker-karton-recycling
afvalstroom-sticker-oudpapier-recycling
afvalstroom-sticker-papier-karton-recycling
afvalstroom-sticker-plastic-recycling
afvalstroom-sticker-groen-recycling
afvalstroom-sticker-glas-recycling
afvalstroom-sticker-restafval-recycling

stationaire-perscontainer-hul-storten

Vraag & antwoord

Ja, het is wettelijk verplicht om als bedrijf uw bedrijfsafval te scheiden. Alle afvalstoffen in uw bedrijf dienen te worden gescheiden met als doel om zoveel mogelijk producten en materialen opnieuw te kunnen gebruiken. Dit staat beschreven in het Landelijk Afvalbeheerplan (LAP3). In uw gemeentelijke vergunning kunt u terugvinden welke afvalstoffen u moet scheiden. Heeft u geen vergunning? Dan gelden de regels uit het Activiteitenbesluit Milieubeheer.

Het hangt af van uw bedrijf welk bedrijfsafval u moet scheiden. Uiteraard hangt dit af van het soort bedrijfsafval dat u genereert. Maar het hangt ook af van de grootte van uw locatie en uw wekelijkse hoeveelheid bedrijfsafval.

Bekijk de afvalwijzer voor bedrijven op het Ondernemersplein van de KVK.

Naast dat het verplicht is om bedrijfsafval te scheiden, zijn er andere redenen te noemen voor afvalscheiding. Uw bedrijfsafval bestaat uit waardevolle grondstoffen die door afvalscheiding gerecycled kunnen worden. Al het afval na afvalscheiding is restafval. Restafval wordt niet gerecycled maar verbrand voor energiewinning.

Restafval is de duurste afvalstroom om af te voeren voor bedrijven. Afvalscheiding levert uw bedrijf dus zowel een ecologisch en een economisch voordeel op. U spaart grondstoffen en u bespaart op afvalkosten.

Het is uw verantwoordelijkheid om uw bedrijfsafval te scheiden en af te (laten) voeren. Kies voor een erkende afvalverwerker om uw gescheiden bedrijfsafvalstromen te laten verwerken. U kunt met behulp van bedrijfsafval containers al uw bedrijfsafvalstoffen scheiden en op laten halen voor hoogwaardige verwerking.

Voor elke afvalstroom en elke hoeveelheid bedrijfsafval is er een geschikte container beschikbaar. Voor kleine hoeveelheden mkb-afval is een rolcontainer een populair inzamelmiddel om afvalstromen te scheiden van het restafval. Voor grotere ondernemingen is het gebruik van perscontainers een veel gebruikte oplossing om volumineus bedrijfsafval te comprimeren, zoals karton of plastics. Bekijk al onze containers voor bedrijfsafval.

enter-the-loop-wordmark

Vraag advies aan bij Nijssen Recycling

Elk bedrijf heeft uitdagingen op het gebied van afvalmanagement. Onze recyclingexperts denken graag met u mee. Laat u vrijblijvend adviseren.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600