Nijssen Recycling B.V. Nieuw-Vennep T: 023-5341600

Klanten beoordelen ons met een

HDPE kunststof recyclen

HDPE is een kunststofsoort dat door recycling opnieuw kan worden gebruikt als grondstof. Daarom is het belangrijk om het materiaal aan de bron gescheiden in te zamelen. Door HDPE te scheiden van het restafval bespaart u op uw afvalkosten.

Wij zamelen hoofdzakelijk kunststof kratjes in bij onze klanten. Hiervoor zetten we Ecotainers (gaaskooien) in om HDPE eenvoudig te scheiden. Maar het is ook mogelijk om gestapelde kratten op pallets af te voeren.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600

HDPE-kratjes-gebaald

De Ecotainer is de perfecte oplossing

ecotainer-3400-liter-thumb

icon-idea

Bij de meeste klanten zetten we de Ecotainer in voor het gescheiden houden van HDPE. Deze stevige metalen gaaskooi heeft een ruime inhoud van 3.400 liter.

Bij grotere hoeveelheden HDPE adviseren wij om gebruik te maken van perscontainer.

Bekijk Ecotainer →

Het materiaal van HDPE kratjes wordt na recycling gebruikt voor nieuwe HDPE kratjes.

‘Nadat wij de HDPE afvalstroom bij u ingezameld hebben, wordt het materiaal geperst in balen. Daarna worden de kunststoffen door de kunststofrecycling verder verwerkt tot een granulaat wat als grondstof wordt gebruik door de kunststofindustrie.’

— Mike Tiggeler | Recyclingspecialist

Wat is HDPE?

HDPE kunststof is uitstekend recyclebaar is omdat het een oliehoudend materiaal is. HDPE is een afkorting voor High Density Polyethylene, of Hoge Dichtheid Polyetheen en is gemaakt van aardolie. Het materiaal heeft het getal 2 als recycling identificatienummer. Ongeveer een kwart van het gefabriceerde polyetheen is van het HDPE-type. De overige driekwart wordt gebruikt voor LDPE, de zachte variant van dit plasticsoort. Lees meer over HDPE.

geperste-HDPE-kratjes-in-balen

HDPE kunststof is een stug, sterk, ondoorzichtig en waterafstotend plasticsoort die je vooral terugziet als verpakking voor bijvoorbeeld shampooflessen.

Het plasticsoort wordt daarnaast gebruikt in producten die lang mee moeten gaan. Zoals speelgoed of onderdelen van een auto. Wij zien het HDPE veel voorkomen als kunststof kratten of kunststof pallets.

Meer plasticsoorten →

enter-the-loop-wordmark

Vraag advies aan bij Nijssen Recycling

Elk bedrijf heeft uitdagingen op het gebied van afvalmanagement. Onze recyclingexperts denken graag met u mee. Laat u vrijblijvend adviseren.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600