Nijssen Recycling B.V. Nieuw-Vennep T: 023-5341600

Klanten beoordelen ons met een

HDPE is een plasticsoort en staat voor High Density Polyetheen, of Hoge Dichtheid Polyetheen. Het is een sterk en taai materiaal dat behoort tot de polyethyleen familie. HDPE is een van de meest gebruikte kunststoffen ter wereld, met ongeveer een kwart van het gefabriceerde polyetheen van het HDPE-type. Het materiaal is te herkennen aan de SPI resin identificatie code en heeft het identificatienummer 2.

Eigenschappen van HDPE

HDPE is een veelzijdig materiaal met dat in zowel zachte als harde vorm wordt toegepast in diverse producten en toepassingen. Het materiaal kenmerkt zich door stugheid, sterkte, ondoorzichtigheid en waterafstotende eigenschappen.

HDPE is chemisch bestendig en volledig levensmiddelen geschikt, waardoor het geschikt is voor gebruik in de chemische en voedselverpakkingsindustrie. HDPE is ook vochtafstotend en UV- en weersbestendig, waardoor het materiaal ook ideaal is om te gebruiken voor buitentoepassingen. HDPE is een taai en slagvast materiaal dat kan worden belast tot een temperatuur van 90 graden Celsius. Het materiaal heeft ook elektrische isolatie-eigenschappen.

De harde variant veel gebruikt voor bijvoorbeeld verpakkingen, speelgoed, auto-onderdelen, kunststof kratten, pallets, vaten, emmers en onderdelen van computers. De zachte vorm van HDPE wordt gebruikt voor vuilniszakken en plastic tassen.

Is HDPE te recyclen?

HDPE is uitstekend recyclebaar omdat het een oliehoudend materiaal is. Het wordt veelvuldig gebruikt in diverse toepassingen zoals verpakkingen, speelgoed, auto-onderdelen, kunststof kratten en pallets, vanwege de stugheid, sterkte, ondoorzichtigheid en waterafstotende eigenschappen.

Gescheiden HDPE wordt door recyclingbedrijven gewassen en gemalen. Hierdoor blijft er uiteindelijk een granulaat over voor de kunststofindustrie. Dit plastic granulaat wordt gebruikt voor het produceren van nieuwe HDPE producten.

Wilt u HDPE laten recyclen?

Om HDPE materiaal te recyclen, dient het materiaal gescheiden te worden van uw overige afvalstromen. Lees meer over het gescheiden houden van HDPE plastic bij uw bedrijf.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600