Nijssen Recycling B.V. Nieuw-Vennep T: 023-5341600

Klanten beoordelen ons met een

Polypropyleen heeft als afkorting PP en heeft het getal 5 als recycling identificatienummer. Polypropyleen is een thermoplast en staat ook bekend als polypropeen, maar polypropyleen is de originele naam van het materiaal na de ontwikkeling van het materiaal in 1950. Het materiaal is perfect te recyclen na gebruik.

pp-polypropyleen-recycling-icon

Eigenschappen van polypropyleen

Polypropyleen, een vrijwel onbreekbaar plastic, is een veelzijdig materiaal dat voor veel verschillende doeleinden wordt ingezet. Het kunststof is redelijk stijf, heeft een hoge temperatuurbestendigheid en is licht van gewicht. Daarnaast is het goed bestand tegen chemische oplossingen en zuren en is het bestendig tegen bacteriegroei. Polypropyleen kan, na verhitting, elke vorm aannemen en kan ook gezaagd en gelast worden.

Polypropyleen is een thermoplastisch polymeer dat behoort tot de groep van polyolefinen. Het materiaal heeft een hoge slagvastheid en een hoog temperatuurbereik, waardoor het geschikt is voor gebruik in verschillende industrieën. Het materiaal is reuk- en smaakvrij en wordt daarom veel ingezet als verpakkingsmateriaal in de voedsel- en drankindustrie.

PP (polypropeen) is goed te lassen en te zagen en is bestand tegen chemische oplosmiddelen en zuren. Bovendien is het materiaal bestand tegen bacteriegroei, waardoor het vaak wordt gebruikt in de medische en farmaceutische industrie. Door de veelzijdigheid van polypropyleen is het een populair materiaal voor verschillende toepassingen.

Waar wordt polypropyleen voor gebruikt?

Polypropyleen is multi-inzetbaar. Het materiaal wordt gebruikt in de halfgeleiderindustrie tot en met de medische industrie. Hieronder enkele voorbeelden van producten die gemaakt zijn van PP polypropyleen:

 • Bloempotjes
 • Broodtrommels
 • Drinkbekers
 • Hakken (van schoenen)
 • Huishoudelijke apparaten en gebruiksartikelen
 • Jerrycans
 • Koffers
 • Margarinekuipjes
 • Onderdelen van auto’s
 • Touw
 • Tuinmeubels
 • Verpakkingen
 • Wc-brillen

PP potjes in de bloemenbranche

pp-polypropyleen-potjes-emmers

In de bloemenbranche, zoals bij tuinders, tuincentra en sierteeltbedrijven, gaat veel polypropyleen of polypropeen om in de vorm van bloempotjes en bloememmers. Polypropyleen wordt veel gebruikt vanwege de positieve eigenschappen van het materiaal, zoals de sterkte, duurzaamheid en lichtgewicht. De bloempotjes en bloememmers worden gebruikt voor de kweek van verschillende planten en bloemen.

Na gebruik kunnen de PP potjes en emmers gestapeld en genest worden zodat het materiaal gemakkelijk kan worden gerecycled en omgezet in nieuwe producten. Hiervoor maken wij bij onze klanten gebruik van de Ecotainer. Dit is een gaascontainer die onder andere voor dit doeleinde is ontwikkeld.

Is polypropyleen te recyclen?

Polypropyleen is goed her te gebruiken als grondstof. PP polypropyleen is namelijk een oliehoudend materiaal dat uitstekende te recyclen is.

Daarom is het verstandig om uw polypropyleen gescheiden van het restafval in te zamelen.

Nadat de PP polypropyleen bij u is ingezameld, wordt het materiaal gewassen en gemalen. Uiteindelijk blijft er een granulaat over voor de kunststofindustrie.

Wilt u PP polypropyleen laten recyclen?

Om polypropyleen plastics te recyclen, dient het materiaal gescheiden te worden van uw overige afvalstromen. Lees meer over het gescheiden houden van polypropyleen plastics bij uw bedrijf.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600