Nijssen Recycling B.V. Nieuw-Vennep T: 023-5341600

Klanten beoordelen ons met een

PP polypropyleen

Polypropyleen of polypropeen kan door recycling opnieuw worden gebruikt als grondstof. Daarom is het belangrijk om het kunststof aan de bron gescheiden in te zamelen. Door het materiaal te scheiden van het restafval bespaart u op uw afvalkosten.

Wij zamelen hoofdzakelijk PP polypropeen in bij de bloemen- en plantenbranche, zoals bij tuinders en sierteeltbedrijven. Hier gaat veel PP om in de vorm van polypropeen bloempotjes en bloememmers, ook wel PP potjes genoemd.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600

pp-polypropyleen-potjes-header

De Ecotainer is de perfecte oplossing

ecotainer-3400-liter-thumb

icon-idea

Bij de meeste klanten zetten we de Ecotainer in voor het gescheiden houden van polypropyleen. Deze metalen gaaskooi op wielen heeft een ruime inhoud van 3.400 liter.

Bij grotere hoeveelheden PP polypropyleen adviseren wij om gebruik te maken van een 30 m³ volumecontainer. We kunnen het materiaal ook inzamelen op gereedgemaakte pallets.

Bekijk Ecotainer →

PP potjes worden door recycling gebruikt voor nieuwe PP potjes.

‘Nadat wij het PP materiaal bij u ingezameld hebben worden de bloempotjes- of emmers geperst in balen. Dit materiaal wordt door de plasticrecycling specialisten verder verwerkt tot een herbruikbaar granulaat voor de kunststofindustrie. ’

— Mike Tiggeler | Recyclingspecialist

Wat is PP (polypropeen)?

Polypropyleen heeft als afkorting PP en heeft het getal 5 als recycling identificatienummer. Polypropyleen is een thermoplast en staat ook bekend als polypropeen. Het materiaal is een vrijwel onbreekbaar plastic, het is redelijk stijf, heeft een hoge temperatuurbestendigheid, is licht van gewicht en het is goed bestand tegen chemische oplossingen en zuren. Daarnaast is polypropyleen bestendig tegen bacteriegroei en kan het materiaal, na verhitting, elke vorm aannemen. Lees meer over polyproplyeen.

gebaalde-pp-polypropyleen

pp-polypropyleen-recycling-iconPolypropyleen is multi-inzetbaar. Het materiaal wordt gebruikt in de halfgeleiderindustrie tot en met de medische industrie. Hieronder enkele voorbeelden van producten die gemaakt zijn van PP polypropyleen: Bloempotjes, tuinmeubels, verpakkingen (margarinekuipje), onderdelen van auto’s en huishoudelijke apparaten en gebruiksartikelen zoals broodtrommels en drinkbekers.

Meer plasticsoorten →

enter-the-loop-wordmark

Vraag advies aan bij Nijssen Recycling

Elk bedrijf heeft uitdagingen op het gebied van afvalmanagement. Onze recyclingexperts denken graag met u mee. Laat u vrijblijvend adviseren.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600