Nijssen Recycling B.V. Nieuw-Vennep T: 023-5341600

Klanten beoordelen ons met een

Bespaar met een perscontainer

Verklein grote hoeveelheden afval met een perscontainer. Comprimeer o.a. karton, papier, groenafval, plastic of restafval. Onze persinstallaties zijn robuust, hebben een grote vulopening en worden goed onderhouden.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600

perscontainers-overzicht-thumb

Onze klanten

dnata
waterdrinker
dutchflowergroup
rapid-logistics-svg

Stationaire en mobiele perscontainer huren

icon-idea

Comprimeer volumineus afval met een verdichting van 1 op 5

Perscontainers persen afvalstromen zodat er tot wel vijf keer meer afval in de container past.

icon-idea

Bespaar ruimte door afvalstromen te comprimeren

Omdat er meer afval in een perscontainer past, bespaart u ruimte terrein en vloerruimte.

icon-idea

Bespaar kosten door minder transportbewegingen

We rijden meer kilogrammen in minder kilometers. Dit bespaart CO2 en transportkosten.

Een volle perscontainer wordt omgewisseld voor een lege. Zo staat uw proces niet stil en rijden onze vrachtwagens zo efficiënt mogelijk.

Pers op maat en deskundig geplaatst

zelfpers-en-stationaire-perscontainer-bij-klant

Geheel naar wens

Uw perscontainer wordt aangepast aan uw wensen. Voeg optioneel een geleiderail, stortkoker, rolluik, bandsysteem, wisselstation of hefkantelsysteem toe. Perscontainers kunnen zowel buiten en inpandig worden gebruikt.

zelfpers-met-kantelaar-wisselen-bij-klant

Deskundige installatie

Daar waar de interne processen het meest renderen, wordt de perscontainer door ons technische team geplaatst. Netjes, op tijd en volgens vooraf gemaakte duidelijke afspraken en technische tekeningen.

zelfperscontainer-in-werkplaats

Onderhoud en keuring

Wij garanderen dat uw productieprocessen door gaan. Als verlengstuk van de gehele keten werken wij met de beste materialen. Deze houden we in topconditie door zelf jaarlijks het onderhoud en keuringen te verzorgen.

Meer over perscontainers

Een perscontainer is een mechanische container om grote hoeveelheden bedrijfsafval te comprimeren tot een kleinere hoeveelheid. Het doel van een pers is volumereductie door het verdichten van afval. Met een perscontainer kunt u onder andere karton, papier, groenafval, zachte kunststoffen en restafval persen.

zelfspercontainers-mobiele-zelfpers

Er zijn verschillende soorten perscontainers, zoals verticale balenpersen, mobiele zelfperscontainers en stationaire persinstallaties. Een verticale balenpers is voor kleinere hoeveelheden en voor binnengebruik. Een zelfpers en stationaire perscontainer zijn geschikt voor het persen van grotere volumes afval. Bij Nijssen Recycling zijn we hoofdzakelijk gespecialiseerd in de persen geschikt voor grotere afvalvolumes.

Wat mag er niet een perscontainer?

Een perscontainer kan voor veel soorten afval ingezet worden. Maar er zijn ook zeker uitzonderingen.  Een pers kan niet gebruikt worden voor het comprimeren van bouw- en sloopafval, stalen constructiedelen, harde metalen en chemisch of explosief afval zoals accu’s. Maar ook piepschuim is niet geschikt voor een perscontainer.

De perscontainer is alleen bestemd voor het persen van de met u afgestemde afvalstroom, zoals karton of groenafval.

Voordelen van een perscontainer

Het gebruik van een perscontainer kent vele voordelen voor uw bedrijf. Met een perscontainer kunt u:

 • Uw afval verdichten tot een compacte hoeveelheid waardoor u meer afval kwijt kunt in dezelfde container.
 • Het aantal afvalcontainers verminderen op uw locatie(s) waardoor u ruimte bespaart op uw terrein.
 • Het aantal transporten verminderen voor het afvoeren van uw afvalstromen. Dit resulteert in een lagere CO2 uitstoot en een besparing op transportkosten en afvalkosten.
 • Uw afval beschermen tegen ongedierte, stank en weersinvloeden, dankzij de gesloten installatie.
 • Uw recyclebare grondstoffen makkelijk gescheiden houden van uw overige bedrijfsafval.
 • Uw volumineuze afval comprimeren met een verdichtingsfactor 1:5, waardoor u tot wel vijf keer meer afval in de container kunt opslaan.

Hoe werkt een perscontainer?

Een perscontainer bestaat uit een container en een persmechanisme. De pers wordt van bovenaf gevuld met een geschikte afvalstroom, zoals karton of groenafval.

perscontainer-legen-hul-stationaire-pers

De persplaat perst vervolgens het materiaal samen waardoor luchtkamers en volume uit het afval geperst wordt. Een mobiele zelfperscontainer en een stationaire perscontainer bevatten een horizontaal persmechanisme.

Onze perscontainers hebben een hoge verdichting en kunnen het afval tot wel vijf keer verkleinen. De verdichtingsfactor is afhankelijk van het type perscontainer en het type afval. De perscontainer geeft automatisch aan wanneer de pers vol is.

De horizontale perscontainers produceren geen kant-en-klare baal. De container wordt daarom bij u omgewisseld. Het geperste materiaal wordt in onze recyclingfaciliteit verder gereed gemaakt voor recycling.

Voor wie is een perscontainer geschikt?

Een perscontainer is het geschikt voor bedrijven die grote volumes afval hebben van één of meerdere afvalstromen. Het is daarbij noodzakelijk dat het afval geschikt is om te persen en dat het afval gescheiden is.

Een perscontainer is ook geschikt als u weinig of beperkte ruimte beschikbaar heeft in of rondom uw bedrijf om containers te plaatsen voor het afval.

Doorgaans wordt een perscontainer geplaatst bij bedrijven met een constante doorstroom van afval. Het is minder gebruikelijk om een pers te plaatsen voor éénmalig gebruik.

Perscontainers worden geplaatst bij onder andere winkels, supermarkten, distributiecentra, magazijnen en industriële locaties.

perscontainer-storten-in-loods

Vraag & antwoord

Een zelfperscontainer wordt ook wel een mobiele perscontainer genoemd. Dit is een container met een ingebouwd persmechanisme. Een mobiele pers kan op elke vlakke ondergrond geplaatst worden nabij een krachtstroompunt.

Een verticale balenpers is een kleine perscontainer. Hiermee kunnen relatief kleine hoeveelheden bedrijfsafval geperst worden tot baaltjes. Zo kunnen er baaltjes karton, papier of folie gemaakt worden in een verticale balenpers. Bij Nijssen Recycling verhuren wij geen verticale balenpersen, voor meer informatie verwijzen we u door naar onze partner Recycling.com.

Het huren van een perscontainer vraagt om advies zodat de oplossing exact aansluit bij uw bedrijfsprocessen. Het tarief hangt onder andere af van de volgende factoren:

 • Afstand van de bedrijfslocatie
 • Type perscontainer
 • Hoeveelheid afval per jaar
 • Type afvalstroom
 • Marktprijzen van de grondstoffen

Een stationaire perscontainer wordt doorgaans vijf jaar of langer gehuurd door onze klanten. Een mobiele zelfpers kan voor zowel korte als langere tijd worden gehuurd.

Een hefkantelaar is een hefsysteem om kleine of grote afvalcontainers op wielen te kiepen in het persgat van de perscontainer. Een hefkantelaar kan optioneel worden geplaatst bij of gemonteerd aan de stationaire perscontainer en zelfperscontainer.

Onze mobiele Kiggen zelfpers beschikt standaard over een aangebouwd hefkantelsysteem.

enter-the-loop-wordmark

Vraag advies aan bij Nijssen Recycling

Elk bedrijf heeft uitdagingen op het gebied van afvalmanagement. Onze recyclingexperts denken graag met u mee. Laat u vrijblijvend adviseren.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600