Nijssen Recycling B.V. Nieuw-Vennep T: 023-5341600

Klanten beoordelen ons met een

Stationaire perscontainer

Een stationaire perscontainer is een dock-aangebouwde persinstallatie die bestaat uit een vaste persinstallatie en een wisselbare perscontainer (wisselhul). De container is qua hoogte aangepast om maximaal volume te vervoeren.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600

stationaire-perscontainer-thumb

Kenmerken

Een stationaire perscontainer bevat een lineair geplaatste cilinder en comprimeert grote volumes afval. De persinstallatie kan worden uitgerust met geleiderail, stortkoker, bandsysteem, wisselstation, shredder of hefkantelsysteem.

  • Pers wordt aangebouwd aan het pand
  • Optioneel met hefkantelaar
  • Wind- en waterdicht

Afvalstromen

Let op: Het is niet toegestaan om batterijen of accu’s in de pers te werpen.

Specificaties

Inhoud
38 m³
Afmeting hul
750 x 250 x 270 cm (l*b*h)
Vulopening pers
177 x 220 cm
Capaciteit
7.000 kg
Verdichting
1:5
Automatische volmelding
80%
Aansluiting
Krachtstroom
Levertijd
2-3 maanden
Huurtermijn
In overleg

Bijzonderheden

CE gekeurd
Verdichting van 1:5
Brede inwerpopening
Wind, waterdicht en isolerend voor je pand

Meer over perscontainers

Hoe werkt het

technische-installatie-stationaire-perscontainer

Technisch plan

Een stationaire pers plaatsen betekent maatwerk. Samen met onze monteurs maken we een plan voor de perfecte installatie van de pers.

stationaire-pers-aangeboud

Installatie

Een stationaire pers wordt aangebouwd aan uw pand. De pers wordt deskundig geïnstalleerd door ons team van professionals.

perscontainer-doorwisselen-vrachtwagens

Wisselen

De pershul is gekoppeld aan de persinstallatie. Onze planning en chauffeurs zorgen dat de hul altijd op tijd wordt gewisseld.

We plaatsen hoge kwaliteit persinstallaties van fabrikant KTK / Husmann. Dit is de Mercedes-Benz onder de perscontainers. De verdichting is hoog en de installatie blijft het doen, ook op de drukke momenten van het jaar.

– Nijssen Recycling B.V.

Door afval te comprimeren bespaart u transportkosten. Zo rijden we meer kilogrammen in minder kilometers. Dat resulteert in een lagere CO2-uitstoot.

Veel gestelde vragen

Wij maken afval scheiden makkelijk voor onze klanten. Laat Nijssen Recycling uw afvalstromen managen en ophalen wanneer en hoe vaak u dat wilt.

Een stationaire perscontainer is een hydraulische machine die het volume van afvalstroom verkleint door het materiaal samen te persen en te verdichten. De horizontale pers bestaat uit een permanente persinstallatie en een mobiele wisselcontainer.

De persinstallatie wordt aan het bedrijfspand aangebouwd, bijvoorbeeld aan een dockshelter. Aan de pers wordt een container (hul) gekoppeld waarin het afval horizontaal wordt geperst. Een volle container met kartonafval heeft een netto gewicht van circa 7.000 kilogram, een volume van 38m³ en een verdichting van 1:5.

Een stationaire pers is geschikt voor het comprimeren van veel afval van één afvalstroom. Wij zetten deze installaties hoofdzakelijk in voor het samenpersen van verpakkingsmateriaal, hoofdzakelijk karton. Een stationaire persinstallatie is niet geschikt voor het persen van harde materialen zoals puin, metaal en hout.

De persinstallatie meldt zich wanneer de wisselcontainer circa 70% gevuld is. Zo is er tijd genoeg om de container in te plannen en te wisselen voor een lege wisselhul. Onze chauffeur pakt de volle hul (het containergedeelte) op en wisselt de container direct om voor een lege. Hierdoor komen uw bedrijfsprocessen niet stil te staan.

Op de drukke momenten van het jaar zal de container sneller vol raken. Daarom kunt u de container ook zelf aanmelden bij onze planning. Ons team zorgt dat uw wisselcontainer tijdig omgeruild wordt voor een lege.

Bij een eventueel defect aan de persinstallatie of aan de container wordt deze zo snel gerepareerd door onze technische dienst. Wij zorgen dat uw proces niet stil komt te staan. Al onze perscontainers worden jaarlijks gekeurd en voorzien van onderhoud. We doen er alles aan om ons materiaal in goede conditie te houden. Zowel u als wij zijn erbij gebaat dat de perscontainers naar behoren werken en goed onderhouden worden.

Vanwege brandveiligheid is het niet toegestaan om batterijen of accu's in de pers te werpen. De perscontainer is alleen bestemd voor het persen van de met u afgestemde afvalstroom, zoals karton. Vraag uw accountmanager voor advies.

enter-the-loop-wordmark

Vraag advies aan bij Nijssen Recycling

Elk bedrijf heeft uitdagingen op het gebied van afvalmanagement. Onze recyclingexperts denken graag met u mee. Laat u vrijblijvend adviseren.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600