Nijssen Recycling B.V. Nieuw-Vennep T: 023-5341600

Klanten beoordelen ons met een

Groenpers

De groenpers is een vrijstaande zelfpers en is geschikt voor het comprimeren van (vochtig) groenafval, zoals bloemenresten, plantenresten en snijresten. De container is qua hoogte aangepast om maximaal volume te vervoeren.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600

groenpers-zelfpers-thumb

Kenmerken

Een groenperscontainer is een pers en container in één. Hierdoor is het een flexibel inzetbare oplossing om groenafval te comprimeren.

  • Vrijstaande persinstallatie
  • Optioneel met hefkantelaar
  • Te huur voor korte periode

Afvalstromen

Let op: Het is niet toegestaan om batterijen of accu’s in de pers te werpen.

Specificaties

Inhoud
25 m³
Gewicht
5.500 – 5.700 kg
Afmeting
750 x 240 x 270 cm (l*b*h)
Vulopening pers
150 x 186 cm
Capaciteit
8.000 – 9.000 kg
Verdichting
1:5
Automatische volmelding
80%
Aansluiting
Krachtstroom
Stroomkabel
25 meter
Levertijd
Binnen 1 week
Huurtermijn
In overleg

Bijzonderheden

CE gekeurd
Verdichting van 1:5
Brede inwerpopening
Interne elektronica is water-proof geïnstalleerd

Meer over perscontainers

Hoe werkt het

groenpers-werkplaats-nijssen

Technisch plan

De groenpers kan worden aangebouwd en uitgebreid worden met een kantelsysteem en bandsysteem. Samen met onze technische dienst maken we een plan op maat.

aangebouwde-groenpers

Plaatsing

Een mobiele zelfpers wordt geplaatst op een vlakke ondergrond en goed toegankelijke locatie op uw terrein nabij een krachtstroompunt.

groenafval-groenpers-storten

Wisselen

De groenpers heeft een capaciteit van circa 25 m³. Onze planning en chauffeurs zorgen dat de container altijd op tijd wordt gewisseld.

We plaatsen een groenpers binnen 1 week op uw locatie. Het is ook mogelijk om een zelfperscontainer voor een kortere periode van 1-3 maanden te huren.

– Nijssen Recycling B.V.

Door afval te comprimeren bespaart u transportkosten. Zo rijden we meer kilogrammen in minder kilometers. Dat resulteert in een lagere CO2-uitstoot.

Veel gestelde vragen

Wij maken afval scheiden makkelijk voor onze klanten. Laat Nijssen Recycling uw afvalstromen managen en ophalen wanneer en hoe vaak u dat wilt.

Een mobiele perscontainer is een container waarin een persinstallatie gemonteerd is, de perseenheid en de container vormen één geheel. Het wordt daarom ook wel een zelfpersende container genoemd.

De pers biedt hoog gebruiksgemak en kan gebruikt worden voor het comprimeren van vrijwel elk type afval, met uitzondering van bouw- en sloopafval, stalen constructiedelen en chemisch afval.

Onze klanten zetten een zelfpers hoofdzakelijk in voor het persen van karton, papier, drukkerijafval, HDPE folie, PP potjes, PS plantentrays, groenafval of restafval. Per afvalstroom hebben we specifieke zelfperscontainers beschikbaar.

De zelfpers is voorzien van een volmeldsysteem. Wanneer de pers 70% gevuld is, ontvangt onze planning een seintje. We plannen dan direct een lediging van uw zelfpers in. De zelfpersen, met uitzondering van de Kiggen zelfpers, worden doorgewisseld voor een lege. De Kiggen zelfpers halen we op, we storten de inhoud en plaatsen de pers terug op uw terrein.

Bij een eventueel defect aan de zelfpersende container wordt deze zo snel mogelijk omgeruild voor een werkende zelfpers. De zelfpersen worden in onze werkplaats jaarlijks gekeurd en voorzien van onderhoud. We doen er alles aan om ons materiaal in goede conditie te houden.

Wij brengen een vast bedrag per maand of per kwartaal in rekening voor de huur en lediging van uw mobiele persinstallatie. De duur van de overeenkomst wordt in overleg met u bepaald. Verder berekenen wij eenmalig de plaatsingskosten en montage van uw pers plus eventuele aanpassingen aan de container.

Vanwege brandveiligheid is het niet toegestaan om batterijen of accu's in de pers te werpen. De perscontainer is alleen bestemd voor het persen van de met u afgestemde afvalstroom, zoals karton. Vraag uw accountmanager voor advies.

enter-the-loop-wordmark

Vraag advies aan bij Nijssen Recycling

Elk bedrijf heeft uitdagingen op het gebied van afvalmanagement. Onze recyclingexperts denken graag met u mee. Laat u vrijblijvend adviseren.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600