Nijssen Recycling B.V. Nieuw-Vennep T: 023-5341600

Klanten beoordelen ons met een

Piepschuim

Piepschuim (EPS, EPP) en EPE foam kunnen door recycling opnieuw worden gebruikt als grondstof. Daarom is het belangrijk om het materiaal aan de bron gescheiden in te zamelen. Door het materiaal te scheiden van het restafval bespaart u op uw afvalkosten.

Piepschuim is een volumineus materiaal met een laag gewicht. Daarom is het transport van piepschuim kostbaar. Voor het verwerken van piepschuim hanteren we een vast bedrag per m3.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600

piepschuim-verwerking

Piepschuim scheiden met een folierek of Ecotainer

EPS piepschuim wordt na recycling gebruikt als isolatiemateriaal.

‘Het piepschuim wordt vrijgemaakt van verontreiniging en vervolgens geshredderd tot kleine stukjes. Daarna wordt het materiaal onder verhitting gecomprimeerd (30-40 : 1) tot blokken piepschuim. We verwerken tot wel 125 m³ per dag.’

— Mike Tiggeler | Recyclingspecialist

Wat is piepschuim?

Piepschuim wordt veel gebruikt als beschermend verpakkingsmateriaal voor het stootvrij verzenden van producten. Daarnaast wordt piepschuim ook gebruikt als isolatiemateriaal. Piepschuim is een licht materiaal dat volumineus is. Dit maakt het materiaal kostbaar om te transporteren en te verwerken.

blokken-geperst-piepschuim

piepschuim recycling

Piepschuim is een verzamelnaam voor verschillende soorten piepschuim en foam. De meest bekende piepschuimsoort is de witte piepschuim met het bekende piepende geluid bij wrijving. We onderscheiden drie soorten piepschuim:

  • EPS piepschuim
  • EPP piepschuim
  • EPE foam

Meer plasticsoorten →

enter-the-loop-wordmark

Vraag advies aan bij Nijssen Recycling

Elk bedrijf heeft uitdagingen op het gebied van afvalmanagement. Onze recyclingexperts denken graag met u mee. Laat u vrijblijvend adviseren.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600