Nijssen Recycling B.V. Nieuw-Vennep T: 023-5341600

Klanten beoordelen ons met een

PET kunststof

PET is een kunststofsoort dat door recycling opnieuw kan worden gebruikt als grondstof. Daarom is het belangrijk om het materiaal aan de bron gescheiden in te zamelen. Door PET te scheiden van het restafval bespaart u op uw afvalkosten.

Wij ontvangen voornamelijk PET flessen van onze klanten. Hiervoor zetten we palletboxen in om het materiaal eenvoudig te scheiden.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600

pet-kunststof-header

PET scheiden met stapelbare palletboxen

Gerecyclede PET-flessen worden gebruikt als grondstof voor fleecetruien of vesten.

‘Na inzameling wordt PET samengeperst in transportbalen. Deze worden vervolgens door de kunststof recyclingindustrie verder verwerkt. Het materiaal wordt gewassen, gemalen tot flakes, gesorteerd en gegranuleerd tot korrels, dit dient weer als nieuw te gebruiken grondstof voor nieuwe producten.’

— Mike Tiggeler | Recyclingspecialist

Wat is PET?

PET is een thermoplastische polyester en de afkorting PET (of PETP) staat voor Polyethyleentereftalaat. Het materiaal heeft het getal 1 als recycling identificatienummer. PET is een oliehoudend materiaal, dus volledig recyclebaar. Het materiaal heeft als eigenschappen dat het een sterke kunststofsoort is, het is transparant, licht en daarnaast laat PET geen gas of reukstoffen door. Daarom wordt PET veel gebruikt als container voor koolzuurhoudende dranken.

plastic-pet-flessen-in-dozen

De bekendste vorm van PET is natuurlijk de plastic PET-fles. Maar het materiaal wordt ook gebruikt voor andere verpakkingen, zoals de verpakking van voedingsmiddelen. Ook wordt PET gebruikt in de reclame-industrie, kledingindustrie (als fleece) en farmaceutische industrie.

Bij verhitting is PET makkelijk te vormen, dit maakt het een goede thermoplast. Het materiaal wordt vanwege deze eigenschap ook als ‘inkt’ gebruikt voor 3D-printers.

Meer plasticsoorten →

enter-the-loop-wordmark

Vraag advies aan bij Nijssen Recycling

Elk bedrijf heeft uitdagingen op het gebied van afvalmanagement. Onze recyclingexperts denken graag met u mee. Laat u vrijblijvend adviseren.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600