Nijssen Recycling B.V. Nieuw-Vennep T: 023-5341600

Klanten beoordelen ons met een

LDPE kunststof

LDPE is een kunststofsoort dat door recycling opnieuw kan worden gebruikt als grondstof. Daarom is het belangrijk om het materiaal aan de bron gescheiden in te zamelen. Door LDPE te scheiden van het restafval bespaart u op uw afvalkosten.

Organisaties in de logistieke sector hebben veel te maken met LDPE folies. Onze klanten maken gebruik van Ecotainers (gaaskooien), folierekken en perscontainers om het materiaal eenvoudig en snel te scheiden.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600

blanke-transparante-ldpe-folie

LDPE folie wordt gerecycled tot nieuwe inzamelzakken.

‘Nadat wij de folies bij u ingezameld hebben, wordt het materiaal geperst in balen. Daarna wordt het materiaal door de kunststofrecycling verder verwerkt tot een granulaat wat als grondstof wordt gebruik door de kunststofindustrie.’

— Mike Tiggeler | Recyclingspecialist

Wat is LDPE?

LDPE is een afkorting voor Low Density Polyetheen, of Lage Dichtheid Polyetheen en is gemaakt van aardolie. Deze kunststof heeft het getal 4 als recycling identificatienummer. Het materiaal is vrij zacht en taai en is gemaakt van polyetheen.  Lees meer over LDPE.

ldpe-folie-transparant-en-bont

ldpe folie
LDPE is waterafstotend en het materiaal is een goede isolator. Daarnaast is LDPE bestand tegen zuren en heeft het materiaal een hoge slagvastheid. Dit maakt het materiaal ideaal voor contact met levensmiddelen. LDPE wordt onder andere gebruikt als krimpfolie, verpakkingsfolie, afdekfolie, vuilniszakken en plastic tassen.

Voor de beoordeling van de kwaliteit van LDPE maken we onderscheid tussen bonte folies en transparante folies. De bonte folie categorie bestaat uit een mix van verschillende kleuren LDPE folie. De categorie met transparante folies bestaat uit blank en doorzichtig folie, deze materiaalklasse heeft de hoogste recyclingwaarde.

Meer plasticsoorten →

enter-the-loop-wordmark

Vraag advies aan bij Nijssen Recycling

Elk bedrijf heeft uitdagingen op het gebied van afvalmanagement. Onze recyclingexperts denken graag met u mee. Laat u vrijblijvend adviseren.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600