Nijssen Recycling B.V. Nieuw-Vennep T: 023-5341600

Klanten beoordelen ons met een

PS polystyreen

Polystyreen kan door recycling opnieuw worden gebruikt als grondstof. Daarom is het belangrijk om polystyreen aan de bron gescheiden in te zamelen. Door het materiaal te scheiden bespaart u op uw afvalkosten.

Wij zamelen hoofdzakelijk polystyreen in bij de bloemen- en plantenbranche, zoals bij tuinders, tuincentra en sierteeltbedrijven. Hier gaat veel polystyreen om in de vorm van plantentrays of simpelweg trays.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600

ps-polystyreen-plantentrays-baal

De Ecotainer is de perfecte oplossing

ecotainer-3400-liter-thumb

icon-idea

Bij de meeste klanten zetten we de Ecotainer in voor het gescheiden houden van polystyreen. Deze metalen gaaskooi heeft een ruime inhoud van 3.400 liter.

Bij grotere hoeveelheden PS polystyreen adviseren wij om gebruik te maken van een 30 m³ volumecontainer. We kunnen het materiaal ook inzamelen op gereedgemaakte pallets.

Bekijk Ecotainer →

PS plantentrays worden door recycling opnieuw gebruikt voor PS plantentrays.

‘Nadat wij het PS materiaal bij u ingezameld hebben wordt het materiaal geperst in balen. Dit materiaal wordt door de plasticrecycling specialisten verder verwerkt tot een herbruikbaar granulaat voor de kunststofindustrie. ’

— Mike Tiggeler | Recyclingspecialist

Wat is polystyreen?

Polystyreen, afgekort PS, is een type plastic met het getal 6 als recycling identificatienummer. Polystyreen is bros, lichtgewicht, heeft een hoge stijfheid, een hoge oppervlakteglans en is glashelder leverbaar. Het materiaal wordt tevens gebruikt om piepschuim van te maken. In geëxpandeerde vorm is polystyreen beter bekend als EPS, wat staat voor ‘expanded polystyrene’.

pp-polystyreen-plantentrays-gebaald

ps polystyreen recycling icon
Polystyreen is een materiaal dat vooral gebruikt wordt voor producten met een korte levensduur. Zoals wegwerpservies, wegwerpscheermesjes, frietbakjes en plantentrays. Ondanks de vaak korte levenscyclus is polystyreen gemakkelijk te recyclen. Maar dan moet het materiaal natuurlijk wel gescheiden ingezameld worden.

Meer plasticsoorten →

enter-the-loop-wordmark

Vraag advies aan bij Nijssen Recycling

Elk bedrijf heeft uitdagingen op het gebied van afvalmanagement. Onze recyclingexperts denken graag met u mee. Laat u vrijblijvend adviseren.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600