Nijssen Recycling B.V. Nieuw-Vennep T: 023-5341600

Klanten beoordelen ons met een

Jaarlijks worden er in Nederland bijna 80 miljoen daglenzen verkocht en deze lenzen, inclusief de blisters en aluminiumfolies, belanden na gebruik in de prullenbak. Bausch + Lomb, een wereldwijde expert die toegewijd is aan het beschermen en verbeteren van het gezichtsvermogen, vond het hoog tijd om deze materialen te recyclen en te gebruiken voor nieuwe producten. Sinds 2019 is er daarom een speciaal recyclingprogramma actief om deze grondstoffen te behouden.

Recyclens programma

Nu drie jaar laten worden in de Benelux gebruikte lenzen en blisterverpakkingen ingezameld voor recycling via het Recyclens Programma (een creatieve samenvoeging van de woorden Recycle en Daglens). Het programma zorgt voor de volledige recycling van daglenzen inclusief blisters en folie.

Een blister(verpakking) of doordrukstrip is een doorzichtige plastic verpakking die wordt gebruikt om kleinere producten te verpakken.

Inmiddels nemen meer dan 160 optiekzaken in de Benelux deel aan dit programma. Eindgebruikers krijgen een handzame kartonnen verzameldoos mee, die ze vol kunnen inleveren bij de opticien.

recycling-daglenzen-bausch-lomb-recycling.nl

Daar staat een herkenbare aluminium box om het materiaal in te deponeren. De ingezamelde blisterverpakkingen worden door vertegenwoordigers naar het Bausch Health Amsterdam Logistical Center op Schiphol Rijk gebracht.

Grondstoffen scheiden

blisterverpakking-daglens-recyclens-programma-recycling

In dit centrum worden de blisterverpakkingen zorgvuldig gescheiden, waarbij het aluminiumfolie wordt verwijderd door medewerkers van het sociaal werkbedrijf “Pantar”.

Daarna worden de gescheiden materialen opgehaald door Recycling.nl voor verdere verwerking van de grondstoffen. Bij Nijssen Recycling worden de herbruikbare materialen, waaronder polypropyleen (waarvan de blisters zijn gemaakt), gerecycled.

Recycling van polypropyleen en aluminium

Het polypropyleen wordt gewassen, vermalen tot granulaat en vervolgens aan de kunststofindustrie aangeboden. De granulaatkorrels worden dan als nieuwe grondstof gebruikt voor de fabricage van diverse producten, waaronder bloempotten, tuinmeubels, auto-onderdelen of huishoudelijke apparaten.

Het aluminium wordt omgesmolten en gebruikt om bijvoorbeeld weer nieuwe aluminiumfolie van te produceren.

Zo draagt het succesvolle Recyclens programma actief bij aan een beter milieu door recyclebare grondstoffen te scheiden voor hergebruik. En wij zijn er als Recycling.nl trots op dat we hieraan mogen bijdragen.

Ook uw afvalmanagement optimaliseren?

Wilt u ook uw afvalmanagement optimaliseren? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.