Nijssen Recycling B.V. Nieuw-Vennep T: 023-5341600

Klanten beoordelen ons met een

Bedrijven zijn verplicht om recyclebare afvalstromen te scheiden. Houd uw zakelijke papier- en kartonafval gescheiden met een papier- en karton container. Wat zijn de beste oplossingen voor uw papieren en kartonnen bedrijfsafval en waar moet u op letten bij de huur van de container? Wij adviseren u graag.

Mag karton en papier in één container?

Papier en karton worden vaak in één adem genoemd. Maar voor het recyclingsproces zijn het twee verschillende afvalstromen die elk op een eigen manier worden verwerkt. Daarom is ons advies om voor uw oudpapier een aparte papiercontainer te gebruiken en voor uw karton een kartoncontainer.

Papier- en kartoncontainers voor elke hoeveelheid

Voor oudpapier worden vaak kunststof rolcontainers gebruikt. Bij grotere hoeveelheden is een afzetcontainer of perscontainer geschikt.

Voor karton worden metalen rolcontainers gebruikt. Karton is een stuk zwaarder en daarom is een kunststof rolcontainer minder geschikt. Bij grotere hoeveelheden is een perscontainer geschikt.

rolcontainer-240-liter-thumb

Papier
Kleine rolcontainer

Deze rolcontainer met twee wielen is geschikt voor het scheiden van kleinere volumes (niet vertrouwelijk) papierafval. De container heeft een inhoud van 240 liter en neemt weinig ruimte in.

Bekijk container

rolcontainer-770-liter-thumb

Papier
Middelgrote rolcontainer

Deze rolcontainer met vier wielen is geschikt voor het scheiden van grotere volumes (niet vertrouwelijk) papierafval. De container is in meerdere formaten te huren.

Bekijk container

gaascontainer-2400-liter-thumb

Karton
Metalen rolcontainer

De gaascontainer heeft een robuuste metalen constructie en beschikt over vier stevige zwenkwielen. De rolcontainer is speciaal ontwikkeld voor de inzameling van karton.

Bekijk container

palletbox-thumb

Papier
Palletbox

De palletbox is een robuuste en stapelbare bak met een open bovenzijde. Deze box met 1140 liter inhoud is ideaal voor het gescheiden houden van oud papier, zoals snijresten, magazines of oude kranten.

Bekijk container

gesloten-container-thumb

Papier en karton
Afzetcontainer

De afzetcontainer is geschikt voor de inzameling van grote hoeveelheden papier of karton Deze volume container is te huur als open variant of als volledig gesloten variant.

Bekijk container

luikencontainer-thumb

Papier en karton
Luikencontainer

De luikenbak is een gesloten container met aan weerskanten luiken en inwerpsleuven waarin oudpapier of kartonafval geworpen kan worden. Deze container wordt vooral op openbare locaties geplaatst.

Bekijk container

standaard-zelfperscontainer-thumb

Papier en karton
Zelfperscontainer

De zelfpers is een vrijstaande mobiele pers en container in één. Hierdoor is het een flexibel inzetbare oplossing om afvalstromen te comprimeren.

Bekijk container

stationaire-perscontainer-thumb

Karton
Stationaire perscontainer

Voor zeer grote volumes kartonafval is een stationaire persinstallatie ons advies. Een stationaire perscontainer is een dock-aangebouwde persinstallatie die bestaat uit een vaste persinstallatie en een wisselbare perscontainer (wisselhul).

Bekijk container

Container voor vertrouwelijk papier

Oudpapier komt in veel verschillende vormen. Dit kunnen papieren snijresten zijn vanuit uw productieproces, reclame drukwerk of weggegooide printjes. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen niet-vertrouwelijk oudpapier en vertrouwelijk oudpapier.

Niet vertrouwelijk papier

Dit is algemeen oud papier die geen vertrouwelijk informatie bevat. Bijvoorbeeld oude kranten, tijdschriften, snijresten en ander algemeen oudpapier.

Vertrouwelijk papier

Al het papierafval dat op kantoor ontstaat is vertrouwelijk papier. Het papier bevat in de meeste gevallen namelijk confidentiële informatie zoals persoonsgegevens, financiële gegevens of andere gevoelige bedrijfsinformatie.

Daarom is het verstandig om voor vertrouwelijk oudpapier een beveiligde papiercontainer te gebruiken. Deze container heeft een afgesloten deksel en is geschikt voor het veilig inzamelen en afvoeren van confidentiële documenten.

Het vertrouwelijke oudpapier kunt u gecertificeerd laten vernietigen door een gespecialiseerd datavernietigingsbedrijf, dit wordt papiervernietiging genoemd.

Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Brantjes Data-Vernietiging.