Nijssen Recycling B.V. Nieuw-Vennep T: 023-5341600

Klanten beoordelen ons met een

Afkeur van materiaal

Binnenkomende vrachten met gescheiden afvalstromen worden altijd gekeurd door specialisten. Deze keuring is noodzakelijk om de kwaliteit van het recyclingsproces te kunnen waarborgen. Een hoge mate van materiaalvervuiling leidt tot een afkeur.

Hoe wordt materiaal gekeurd?

  1. Elke binnenkomende vracht wordt gestort in onze eigen loodsen of bij externe verwerkers.
  2. Recyclingspecialisten keuren het materiaal ter plaatse op kwaliteit en op mate van vervuiling.
  3. Een goedgekeurde vracht wordt door de loodsmedewerkers gereedgemaakt voor verwerking.

Wat gebeurt er bij een afkeur?

Bij een afgekeurde vracht nemen wij contact met u op voor een passende oplossing. We overleggen beeldmateriaal van de afgekeurde vracht. Daarnaast geven we advies om afkeur in de toekomst te voorkomen.

Samen optimaliseren we het proces van afvalscheiding

Afgekeurde vrachten worden zo hoogwaardig mogelijk verwerkt

Een paar stukjes folie of piepschuim tussen het karton resulteert niet gelijk tot een afkeur. Maar bij een hoge mate van vervuiling zijn we genoodzaakt om het materiaal af te keuren en het een lagere ecologische en economische waardering te geven.

Een afgekeurde vracht wordt zo hoogwaardig mogelijk verwerkt volgens de richtlijnen van de Ladder van Lansink, de afvalhiërarchie. Wanneer de mate van vervuiling dusdanig hoog is wordt de vracht gedegradeerd tot restafval en gebruikt als brandstof voor energiewinning.

Starten met afval scheiden

Laat uw afval managen door de specialisten van Nijssen Recycling. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies over uw afvalmanagement.

Advies aanvragen
Of bel (023) – 534 1600

Ladder van Lansink de Afvalhiërarchie