Levensduur van papier
Papier wordt gemaakt van houtvezels. Deze vezels kunnen tot zeven keer worden hergebruikt. Zwakke vezels worden gebruikt voor bijvoorbeeld tissues.
Recycling | Nieuw-Vennep | 023 - 534 1600 | sales@recycling.nl
PS staat voor polystyreen en wordt veel gebruikt voor goedkope geperste voorwerpen, zoals de bekende plastic wegwerpbekertjes, bordjes en frietbakjes. Polystyreen is bros, lichtgewicht, heeft een hoge stijfheid, een hoge oppervlakteglans en is glashelder leverbaar. Het materiaal wordt tevens gebruikt om piepschuim van te maken.
Polystyreen is goed her te gebruiken als grondstof. PS polystyreen is namelijk een oliehoudend materiaal dat uitstekende te recycleren is.
Nadat wij de PS polystyreen plantentrays bij u ingezameld hebben, worden de trays gewassen en gemalen. Uiteindelijk blijft er een granulaat over voor de kunststofindustrie.
Offerte aanvragen
Vrijblijvend advies binnen 24 uur
Polystyreen is de grondstof die vooral gebruikt wordt voor producten met een korte levensduur. Zoals wegwerpservies, wegwerpscheermesjes en plantentrays. Ondanks de vaak korte levenscyclus is polystyreen gemakkelijk te recycleren. Maar dan moet het materiaal natuurlijk wel gescheiden ingezameld worden.
Plastic (of kunststof) is een verzamelnaam voor vele soorten plastic. Het materiaal is geen natuurlijk maar een kunstmatig product (vaak gemaakt van aardolie) dat begin 1900 is uitgevonden. Plastic is opgebouwd uit schakels van moleculen, en deze reeks moleculen heten polymeren. Polymeren van plastic zijn nagemaakt van bestaande natuurlijke polymeren. Daarom worden polymeren uit plastic ook wel synthetische polymeren genoemd.
Als plastic niet gescheiden wordt van het restafval dan wordt het verbrand. Aangezien een groot deel van plastics giftig zijn, is verbranding schadelijk voor het milieu. Daarnaast zijn alle plastics gemaakt van aardolie niet biologisch afbreekbaar.
Maar het voordeel is dat plastic eenvoudig en goed te recycleren is. Echter kunnen we alleen plastic recyclen als kunststoffen gescheiden van het restafval ingezameld worden.
Omdat olie een fossiele brandstof is dat opraakt, worden er steeds meer plastics gemaakt van natuurlijke polymeren. Bijvoorbeeld polymeren uit aardappelen. Het voordeel is dat plastic dan wel biologisch afbreekbaar is.
Het SPI resin identificatie code systeem is een reeks herkenbare symbolen om het type polymeer van plastic te kunnen indentificeren. Het code systeem is in 1988 ontwikkeld door de SPI dat staat voor Society of the Plastics Industry. Het hoofddoel van de code reeks is om verschillende polymeren efficient te kunnen scheiden voor een zo effectief mogelijk recyclingsproces.
Polyethylene terephthalate - Dit plastic wordt vooral gebruikt voor plastic flessen.
Klik hier als u PETE of PET wilt recyclen »
Hoge dichtheid polyetheen - Dit plastic wordt vooral gebruikt voor kratten en emmers.
Klik hier als u HDPE wilt recyclen »
Polyvinylchloride - Dit plastic wordt vooral gebruikt voor geneesmiddelen en folies.
Klik hier als u PVC of V wilt recyclen »
Lage dichtheid polyetheen - Dit plastic wordt vooral gebruikt voor folies en plastic tasjes.
Klik hier als u LDPE wilt recyclen »
Polypropyleen - Dit plastic wordt vooral gebruikt voor bloempotjes en verpakkingen.
Klik hier als u PP wilt recyclen »
Polystyreen - Dit plastic wordt vooral gebruikt voor plantentrays en wegwerpservies.
Klik hier als u PS wilt recyclen »
Overige - Deze groep bevat alle kunststof dat niet in de overige groepen behoort.
Klik hier als u overig plastic wilt recyclen »
Acrylonitril butadieen styree - Dit plastic wordt vooral gebruikt voor autobumpers en lego.
Klik hier als u ABS wilt recyclen »
Voor de inzameling van papier, karton, kunststof en groen biedt Recycling.nl u altijd een passende oplossing. Afhankelijk van de situatie bij u ter plaatse kunt u kiezen tussen een groot aanbod van inzamelcontainers variërend van kunststof tot stalen inzamelingsmiddelen in de volumerange van 140 tot 3400 liter. Of kies voor grote afzetcontainers van 30 m³ en 40 m³.
Onze accountmanagers adviseren u desgewenst vrijblijvend over de mogelijkheden en kunnen u een samenwerkingsvoorstel doen op basis van uw wensen.
Indien u kiest voor een lediging op abonnementsbasis dan wordt de inzamelcontainer kosteloos bij u op locatie afgeleverd. Gegarandeerd binnen 5 dagen maar in de praktijk vaak op kortere termijn.
De afdeling planning maakt met u een afspraak op welke dag de container wordt geleverd en op basis van de inventarisatie van uw ledigingsfrequentie worden de containers op vaste dagen of op afroep geledigd. De afspraken leggen wij vast in een overeenkomst met daarin vermeld de duur van de overeenkomst en de opzegtermijn.
Voor de facturatie ontvangen wij graag uw Kvk en BTW gegevens.
De kosten van onze inzamelingsmiddelen zijn afhankelijk van uw situatie. Dit hangt onder andere af van:
De kosten voor het plaatsen van uw containers zijn altijd gratis op abonnementsbasis.
Wilt u meer informatie over onze diensten, heeft u advies nodig of wilt u een afspraak maken?
Bel ons: (023) - 534 1600
Wij zijn te bereiken op werkdagen tussen 7.00 uur en 17.00 uur.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 08.00 uur en 12.00 uur.
Nijssen Recycling B.V.
Rijnlanderweg 1427
2153 KE Nieuw Vennep
Postbus 16, 2150 AA Nieuw Vennep
Telefoon: (023) - 534 1600
E-mail: info@recycling.nl