Recycling | Nieuw-Vennep | Telefoon 023 - 534 1600 | sales@recycling.nl

Oud Papier Recyclen

Inzameling en verwerking van uw oud papier


Naast de huur van uw containers kunt u ook de inzameling van uw papier laten verzorgen door Nijssen Recycling. Dit kan een eenmalige opdracht zijn of lediging op vaste dagen. Ook lediging op afroep is bij ons mogelijk.


Wat gebeurt er met het ingezamelde papier?

Allereerst halen wij uw oud papier op. Bij ons op locatie wordt het papier vervolgens gereinigd. Daarna wordt het papier gesorteerd en geperst tot balen oud papier van zo'n 900 kilo per baal.


Export en handel

Een deel van deze balen wordt geëxporteerd. Een ander deel van het papier afval wordt in Nederland verhandeld aan papierfabrieken.


Recycling van oud papier

De papierfabriek lost het papier op in water totdat er een vezelbrij ontstaat, of papierpulp. Daarna worden er, afhankelijk van het gewenste eindresultaat, bepaalde zeeftechnieken toegepast. Zo kan het papier ontinkt worden en kunnen er nietjes en paperclips uit de vezelbrij worden gehaald.

Vervolgens worden aan de vezelbrij houtvezels toegevoegd om het toekomstige papier sterk te maken. De vezelbrij wordt uiteindelijk ontwaterd waarna er lange dunne lappen papier opgerold kunnen worden.

Samen met ons zorgt u ervoor dat uw oud papier gerecycled wordt tot een nieuw te gebruiken grondstof. Zeker als MVO een belangrijk speerpunt is in uw bedrijfsstrategie mag afval scheiden niet ontbreken. Samen met ons bent u op de goede weg.

Informatie aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte aan

Opbrengst oud papier

Bespaar op uw afvalkosten door uw oudpapier gescheiden aan te bieden. Het hangt af van uw huidige situatie hoeveel u kunt besparen en hoeveel uw oud papier op kan leveren.


Wat levert papierrecycling op?

Door uw oudpapier te scheiden bespaart u direct op uw afvalkosten. Bij grote hoeveelheden kan oudpapier opbrengst opleveren. Wilt u hier meer over weten neem dan contact met ons op.


Welk papier kunt u laten recyclen?

Voor papierrecycling raden we aan om alleen niet vertrouwelijk papier in te zamelen. Zoals boeken, oude kranten, kartonnen dozen, tijdschriften, folders, gidsen, flyers en ander drukwerk.

Heeft u vertrouwelijk papier? Bekijk dan onze speciale dienst papiervernietiging »

Gecertificeerde oud papier recycling

Opbrengst oud papier Bespaar op uw afvalkosten door uw oudpapier gescheiden aan te bieden. Het hangt af van uw huidige situatie hoeveel u kunt besparen en hoeveel uw oud papier op kan leveren. Wat levert papierrecycling op? Door uw oudpapier te scheiden bespaart u direct op uw afvalkosten. Bij grote hoeveelheden kan oudpapier opbrengst opleveren. Wilt u hier meer over weten neem dan contact met ons op.

Neem contact op met Recycling.nl


Wij zijn gevestigd in Nieuw-Vennep

Wilt u meer informatie over onze diensten, heeft u advies nodig of wilt u een afspraak maken?
Bel ons: (023) - 534 1600
 

Openingstijden

Wij zijn te bereiken op werkdagen tussen 7.00 uur en 17.00 uur.
Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 08.00 uur en 12.00 uur.
 

Contactgegevens

Nijssen Recycling B.V.
Rijnlanderweg 1427
2153 KE Nieuw Vennep

Postbus 16, 2150 AA Nieuw Vennep

Telefoon: (023) - 534 1600
E-mail: info@recycling.nl

Wist u dat?

Oud papier

kan tot 7 keer
worden hergebruikt.

Levensduur van papier

Papier wordt gemaakt van houtvezels. Deze vezels kunnen tot zeven keer worden hergebruikt. Zwakke vezels worden gebruikt voor bijvoorbeeld tissues.

90 procent

van het oudpapier wordt ingezameld.

Papier recycling

Nederland is koploper op het gebied van hergebruik. Zo’n 80% van het ingezamelde oud papier wordt gebruikt voor de productie van nieuw papier.

8.613.000

bomen zijn er bespaard dankzij recycling.

Bomen besparen

In 2010 is er in Nederland 2.610.000 ton oud papier en karton ingezameld. Een ton oud papier bespaart 3,3 bomen. In totaal een besparing van ruim 8,5 miljoen bomen

13 miljoen

hectare bos is vernietigd in 10 jaar tijd.

Vernietiging van bos

Deze hoeveelheid hectare is vergelijkbaar met het verdwijnen van een voetbalveld elke twee seconden. Maar elk jaar wordt bijna 3 miljoen hectare bos aangelegd.