Recycling | Nieuw-Vennep | Telefoon 023 - 534 1600 | sales@recycling.nl

€co2wijzer - de gratis afvalscan van Recycling.nl

Bespaar op uw afvalkosten 

€co2wijzer afvalscan


Krijg vrijblijvend advies over uw afvalstromen

Gaat er veel afval om binnen uw organisatie? Heeft u veel karton en folie verpakkingen en weet u niet hoe u al uw afval efficient kunt managen? Vraag dan de gratis afvalscan aan van Recycling.nl.

Een van onze gespecialiseerde adviseurs komt graag bij u langs om alle afvalstromen in uw bedrijf te analyseren en u hierover te adviseren.

Waarom is afval scheiden belangrijk?


Het scheiden van afval is voor u altijd lonend

Hoe beter u omgaat met uw afval, hoe meer geld uw bedrijf bespaart. Het is namelijk veel efficiënter om gescheiden afval te recyclen. En dat is voor u zowel ecologisch als economisch lonend.
 

Gratis afvalscan aanvragen
U ontvangt binnen 24 uur bericht van ons

 

Wist u dat?

Oud papier

kan tot 7 keer
worden hergebruikt.

Levensduur van papier

Papier wordt gemaakt van houtvezels. Deze vezels kunnen tot zeven keer worden hergebruikt. Zwakke vezels worden gebruikt voor bijvoorbeeld tissues.

90 procent

van het oudpapier wordt ingezameld.

Papier recycling

Nederland is koploper op het gebied van hergebruik. Zo’n 80% van het ingezamelde oud papier wordt gebruikt voor de productie van nieuw papier.

8.613.000

bomen zijn er bespaard dankzij recycling.

Bomen besparen

In 2010 is er in Nederland 2.610.000 ton oud papier en karton ingezameld. Een ton oud papier bespaart 3,3 bomen. In totaal een besparing van ruim 8,5 miljoen bomen

13 miljoen

hectare bos is vernietigd in 10 jaar tijd.

Vernietiging van bos

Deze hoeveelheid hectare is vergelijkbaar met het verdwijnen van een voetbalveld elke twee seconden. Maar elk jaar wordt bijna 3 miljoen hectare bos aangelegd.