Recycling | Haarlem | Telefoon 023 - 534 1600 | info@recycling.nl

Vernieuwd lespakket papier & karton

Geplaatst op: 29 okt 2020 door Recycling.nl

papier en karton

Duurzaamheid en creativiteit centraal

Op dinsdag 27 oktober 2020 heeft Papierenkarton.nl in samenwerking met KlasseTV en Teachers in Media een compleet vernieuwd lespakket voor leerlingen in groep 7 en 8 van de basisschool gelanceerd. De basisschoolleerlingen maken kennis met het circulaire materiaal van nu en straks: papier en karton.

In vier vrolijke, leerzame films neemt Anne Appelo (bekend van Kinderen voor Kinderen, NPO Zapp en The Lion King) de jonge kijkers mee door onze sector. Zij kampeert in een kartonnen tent, ontwikkelt haar eigen chocoladeverpakking, bezoekt een papier- en golfkartonfabriek en ontdekt wat wel en niet in de oudpapierbak mag.

Daarnaast is er volop ruimte voor fun: onderdeel van het lespakket is een flink aantal creatieve opdrachten, waarbij de leerlingen hun fantasie met behulp van papier en karton de vrije loop laten. Ze maken kleding van papier, fabriceren een maquette van hun kamer of ontwerpen hun eigen papierdier.

Met het lespakket worden ieder schooljaar naar verwachting zevenduizend docenten en bijna tweehonderdduizend leerlingen bereikt. Het gebruik van het pakket is gratis. We hopen de kinderen bewust te maken van de duurzame eigenschappen van papier en karton én laten zien wat zij zelf kunnen bijdragen aan een groene samenleving.

lespakket-papier-karton-mike

Wij hebben als Nijssen Recycling bijgedrage aan het lespakket door input te geven over de recycling en verdere verwerking van papier en karton. Onze collega Mike Tiggeler schittert in één van de video’s die je in het lespakket kunt vinden.

Bekijk hier het lespakket »


Dit lespakket is een initiatief van papierenkarton.nl: het duurzaamheidsplatform van de papier- en kartonsector, waarin CBA (de golfkartonsector), KVGO (drukkerijen), PRN (papierrecycling) en de VNP (papier- en kartonfabrieken) participeren. We danken DS Smith, Wihabo en Nijssen Recycling voor hun bijdrage aan de totstandkoming ervan.

Deel dit bericht met uw netwerk:

 


U kunt geen reactie plaatsen.