Recycling | Haarlem | Telefoon 023 - 534 1600 | info@recycling.nl

Spanning op de oud papiermarkt

Geplaatst op: 23 okt 2019 door Recycling.nl

Spanning-op-de-oud-papiermarkt
De Europese markt voor oud papier is afhankelijk van bewegingen op de internationale markt. In Europa halen wij meer oud papier op dan we inzetten voor de productie van nieuw papier en de overschotten zetten wij af naar de Aziatische markten.

Sinds begin vorig jaar is in navolging van China de rest van Azië ook begonnen met het stellen van hogere kwaliteitseisen aan het ingevoerde oud papier. Om te voldoen aan deze verscherpte eisen voor maximale vervuiling zijn de kosten voor kwaliteitscontrole bij de papierrecyclingbedrijven fors toegenomen.

Europese fabrieken volgen de internationale prijstrend in de VS en Azië en passen de prijzen maandelijks naar beneden aan. Deze ontwikkeling van hogere kosten en lagere opbrengstprijzen blijkt niet tijdelijk van aard en noodzaakt ons om nu ook onze tarieven voor de rolcontainer inzameling met ingang van 1 oktober te verhogen.

Graag willen wij samen met u bekijken of wij de dienstverlening kunnen optimaliseren door op transportkosten te besparen bij de inzameling, u kunt hiervoor contact opnemen met uw contactpersoon.

Met vriendelijke groeten,

Directie Nijssen Recycling B.V..


Zie voor aanvullende informatie over marktontwikkelingen:

Deel dit bericht met uw netwerk:

 


U kunt geen reactie plaatsen.