Recycling | Haarlem | Telefoon 023 - 534 1600 | info@recycling.nl

Recyclen doen we al eeuwen lang

Geplaatst op: 27 nov 2015 door Recycling.nl

Recycling-is-van-alle-tijden

Een manier om producten en grondstoffen optimaal te gebruiken

Recycling is van alle tijden. Want recyclen heeft in meer of mindere mate te maken met schaarste. Al in de tijd van de oermens werd er gerecycled. Het was een manier om producten en grondstoffen optimaal te gebruiken.

Er werd door de jaren heen dan ook veel materiaal hergebruikt. Het restmateriaal van het ene product diende weer als basis voor een ander. Zo werd er 200 jaar geleden papier gemaakt van aardappelschillen en diende roet uit schoorstenen als bemesting op het land.

Maar door de industriële revolutie is recycling op een lager pitje gekomen. Producten werden in bulk geproduceerd en ook zo weggegooid. Dat haalde de urgentie weg om restmateriaal her te gebruiken.

Grondstofschaarste is een actueel onderwerp vandaag de dag. Want nog veel grondstoffen verdwijnen in het restafval, zoals kunststoffen. Alleen door afvalscheiding aan de bron blijven grondstoffen behouden in de keten.
 

Expositie: “Rijk van Rotzooi”

Museum Boerhaave in Leiden presenteert tot eind april 2016 de expositie “Rijk van Rotzooi”. Visionaire ontwerpers laten in een etalage-achtige opstelling verassende creatieve manieren zien om afvalstoffen te hergebruiken. Als bezoeker ervaart u hoe 200 jaar geleden recycling de gewoonste zaak van de wereld was.

Bekijk de website »

Rijk van Rotzooi in Museum Boerhaave. Foto: Jan van der Ploeg

Rijk van Rotzooi in Museum Boerhaave. Foto: Jan van der Ploeg

Deel dit bericht met uw netwerk:
Tags: , ,

 


U kunt geen reactie plaatsen.