Recycling | Haarlem | Telefoon 023 - 534 1600 | info@recycling.nl

Op weg naar een vitaal kantoor

Geplaatst op: 17 jul 2013 door Recycling.nl 3 reacties

Vitaal Kantoor

Verbetering van ons werkklimaat

De afgelopen maanden hebben wij het binnenklimaat van onze kantoren in Nieuw-Vennep en Haarlem verbeterd. In samenwerking met Vital PlaceS en Bruinsma Hydrokultuur is verlichting vervangen en zijn plantenwanden geplaatst.

Door de thema’s licht en lucht aan te pakken hebben we een gezondere en productievere werkomgeving gecreëerd.

Licht

Vital PlaceS heeft de lichtkwaliteit van onze werkomgeving aangepakt. Licht is een van de belangrijkste factoren voor een actieve en gezonde werkplek. Dit heeft vooral te maken met de kleur van het licht. Voorheen gebruikten wij standaard TL-verlichting. Dit produceert geel licht. Vital PlaceS geeft aan dat geel licht overeenkomt met avondschemering. Niet het beste licht dus om in te werken.

Verlichting voor en na

Wij hebben daarom onze standaard verlichting vervangen door T5 volspectrum daglichtverlichting. De kleurweergave en de kleurtemperatuur van deze lampen zorgen voor betere zichtbaarheid en ondersteunt de biologische klok van de mens. Het licht is koeler van kleur en bootst het daglicht van een vroege zomermiddag na. Daglicht heeft een bewezen positieve werking op gezondheid, sociaal gedrag en concentratie.

Lucht

De kwaliteit van de lucht is ook een belangrijke factor voor een gezonde werkomgeving. De juiste binnen beplanting heeft een positieve invloed op de luchtkwaliteit. Bruinsma Hydrokultuur heeft daarom bij ons diverse plantenwanden geplaatst. Deze planten filteren stof uit de lucht, nemen gassen op en produceren zuurstof.

Plantenwand

Voor meer informatie:
Vital PlaceS
Bruinsma Hydrokultuur

Deel dit bericht met uw netwerk:
Tags:

 


3 reacties

 1. Joost Valk schreef:

  Wij feliciteren Nijssen met hun keuze voor het Vitaal Kantoor. Het is al geruime tijd bekend dat het investeren in de vitaliteit van werknemers zeer snel rendeert. Lees verder op..

  http://www.vitalplaces.eu/page10/page16/page16.html

  Wil je meer informatie over Vital LightS®

  http://www.vitalplaces.eu/page10/VitalLightS/Fullspectrumdaglichtlampen.html

 2. Joost Valk schreef:

  Wat ook leuk is dat jullie in Nieuw-Vennep een energiebesparing op de kantoorverlichting hebben gehaald van ca 40%.

 3. Wybren Kramer schreef:

  Ziet er goed uit alleen zeer slechte vloeren mbt indoor
  Airquality, hier had Airmaster moeten liggen om het helemaal af te maken.