Recycling | Haarlem | Telefoon 023 - 534 1600 | info@recycling.nl

Nijssen Recycling ontvangt SHARE Award 2013

Geplaatst op: 16 apr 2013 door Recycling.nl 2 reacties

Nijssen Recycling B.V. ontvangt SHARE Award 2013

Back to Basic – Back to Business

Met trots heeft Nijssen Recycling op maandag 15 april 2013 de prestigieuze SHARE Award uitgereikt gekregen. John Nederstigt, wethouder Duurzaamheid, overhandigde de duurzaamheidsprijs tijdens de zesde editie van SHARE Haarlemmermeer in het FOX theater te Hoofddorp. Dit jaar was het thema van SHARE Haarlemmermeer 2013: “Back to Basic – Back to Business”.

Naast Nijssen Recycling waren duurzame ondernemingen TimPaan BV en Better Place BV genomineerd.

Wat houdt de SHARE Award in?

De Award is een blijk van waardering en stimulering voor bedrijven in de Haarlemmermeer die de afgelopen jaren uitblonken in duurzame initiatieven en kansen. De SHARE Award is een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer. Eerdere winnaars van de SHARE Award zijn:

 1. 2010 – Joost Valk architectuur
 2. 2011 – Shell Thiocrete
 3. 2012 – Park 20|20 CV

 

Waar werden de genomineerde bedrijven op beoordeeld?

Alle inzendingen voor SHARE 2013 zijn beoordeeld op duurzame kansen en mogelijkheden. Uit een lange lijst met duurzame ideeën is een short list tot stand gekomen van drie genomineerde bedrijven. TimPaan BV, Better Place BV en Nijssen Recycling BV. Alle drie de bedrijven werden onder andere beoordeeld op de volgende criteria:

 1. De mate van innovatie.
 2. Investering in duurzaamheid.
 3. De duurzame zichtbaarheid en beleving van het bedrijf.
 4. Wat zijn de duurzame ambities (inspiratie of missie) van het bedrijf.
 5. De opschaalbaarheid of dupliceerbaarheid van het duurzame product of proces.
 6. De C2C- ness, of soortgelijke duurzame voorwaarden van het product of proces.

“Het is een enorme stimulans.”

Nijssen Recycling mag zich in 2013 noemen tot meest duurzame onderneming in regio Haarlemmermeer. “Een onderscheiding waar niet alleen wij als bedrijf maar de recyclingbranche trots op mag zijn.” vertelt Gerard Nijssen, algemeen directeur Nijssen Recycling BV. “Het is een enorme stimulans om nóg verder te gaan met het scheiden van grondstoffen.” vervolgt Nijssen.

 

Waarom heeft Nijssen Recycling de SHARE Award gewonnen?

Al 75 jaar zijn alle medewerkers van Nijssen Recycling iedere dag hard aan het werk om kringlopen te sluiten, reststromen te scheiden en grondstoffen te recyclen. “We zijn dus iedere dag bezig met duurzaamheid”, zegt Nijssen trots. “Dit kunnen wij alleen bereiken dankzij goede samenwerkingen met onze klanten en partners.” De jury van de SHARE Award gaf toe dat ze voor een lastige keuze stonden om een uiteindelijke winnaar aan te wijzen. Puur omdat de ondernemingen zoveel van elkaar verschillen en uitblinken in eigen specialisme. Dat Nijssen Recycling al 75 jaar actief bezig is met het thema duurzaamheid heeft waarschijnlijk de doorslag gegeven.

 

Wat zijn de plannen voor 2013?

“De SHARE Award 2013 is voor Nijssen Recycling een bevestiging dat onze dienstverlening enorm gewaardeerd wordt. Wij zetten onze koers verder voort en blijven innoveren op het gebied van afvalscheiding. “ sluit Nijssen af.

 

Deel dit artikel met uw sociale netwerk


Deel dit bericht met uw netwerk:
Tags: ,

 


2 reacties

 1. Mooie prestatie Gerard & Gerard daar kan je trots op zijn.

  Peter Noordermeer

 2. Jerry schreef:

  Ik had het goede nieuws ook al in de krant gelezen, maar mooi dat Nijssen deze prijs heeft gewonnnen. Ga zo door!