Recycling | Haarlem | Telefoon 023 - 534 1600 | info@recycling.nl

KarTent: de wegwerp-festivaltent van karton

Geplaatst op: 28 jul 2015 door Recycling.nl

KarTent

Duurzaam, droog en warm overnachten

Elk jaar worden 25.000 nylon tentjes achtergelaten op festivalterreinen in Nederland. Een op de vier tenten belandt hierdoor na het evenement bij het afval. Drie kameraden uit Delft vonden dat dit beter maar vooral duurzamer moest. Met als resultaat: de KarTent.

 

De KarTent is herbruikbaar en 100% recyclebaar

Jan Portheine, Bas Hacking en Wout Kommer zijn de bedenkers van de KarTent. Een tweepersoons tent gemaakt van 100% karton, speciaal ontwikkeld voor festivals. Het bouwpakketje laat zich binnen enkele minuten eenvoudig in elkaar zetten. Het resultaat is een stevige driehoekige tent met twee deurtjes en een ventilatie gat. De waterdichte buitenkant is volledig bedrukbaar. Bijvoorbeeld met een logo van een festivalsponsor.

kartent-met-initiatiefnemers

Een voordelige tent bestand tegen elk weertype

De KarTent bestaat uit een aantal dikke kartonnen platen. Dit maakt de tent goed geïsoleerd en aangenaam donker om in te overnachten. En je hebt ’s ochtends geen last meer van de brandende zon door het tentdoek. De drie mannen uit Delft garanderen bij slecht weer dat de KarTent het zo’n vier dagen moet kunnen uithouden. En de ervaring leert dat de tent behoorlijk bestand is tegen barre omstandigheden.

Bestellen, overnachten en recyclen

Festivalgangers bestellen de KarTent via KarTent.nl. De tent wordt niet thuis afgeleverd, maar wordt door de initiatiefnemers op het festivalterrein klaargezet. Na het festival kan de tent achtergelaten worden. Want ook het opruimen van de tenten wordt geheel verzorgd. KarTenten die in goede staat zijn worden hergebruikt voor andere festivals. De overige tentjes die er minder goed aan toe zijn worden 100% gerecycled.

kartent-met-sponsoring

KarTent blijft eigenaar van de tenten

De KarTent is een mooi voorbeeld van een product waarbij in het ontwikkelingstraject al is nagedacht over hergebruik en recycling. Festivalgangers kopen niet het product, maar kopen het gebruik van het product. KarTent blijft dus eigenaar van de tenten en draagt zorg voor hoogwaardig hergebruik of recycling. Hierdoor wordt er bespaard op grondstoffen, op het milieu en op de productiekosten.

Voor meer informatie: www.kartent.nl | Facebook

Deel dit bericht met uw netwerk:
Tags: ,

 


U kunt geen reactie plaatsen.