Recycling | Haarlem | Telefoon 023 - 534 1600 | info@recycling.nl

Weggooiwijzer van Albert Heijn

Geplaatst op: 10 feb 2012 door Recycling.nl 1 reactie

recycling-weggooiwijzer

Weggooiwijzer

Albert Heijn introduceert, in samenwerking met Nedvang en Milieu Centraal, de Weggooiwijzer. Dit is een hulpmiddel die de consument helpt om het verpakkingsmateriaal op de juist manier weg te gooien.

Hierdoor kan er zoveel mogelijk verpakkingsafval gerecycled worden.

 

Vier logo’s

Er zijn vier logo’s voor de vier meest voorkomende soorten afval. Namelijk papier, glas, plastic en restafval. Bovenaan elk logo staat vermeld om welk onderdeel van de verpakking het gaat, bijvoorbeeld de pot of het deksel. Een verpakking kan immers bestaan uit meerdere materiaalsoorten.

 

Oudpapier, glasafval, plastic afval en restafval

Bekijk hieronder de vier verschillende logo’s van de Weggooiwijzer.

recycling-oud-papier-weggooiwijzer recycling-glas-afval-weggooiwijzerrecycling-plastic-afval-weggooiwijzer  recycling-restafval-overig-weggooiwijzer

Mooi initiatief

Wij vinden de Weggooiwijzer een mooi initiatief. De consument wordt op deze manier beter bewust gemaakt en geïnformeerd om op een verantwoorde en juiste wijze om te gaan met afval. Hierdoor worden waardevolle grondstoffen, zoals plastic en papier, nog beter gescheiden van het restafval.

 

recycling-weggooiwijzer-weggooi-instructies

Wat vindt u?

Bent u de nieuwe logo’s al tegen gekomen op de verpakkingen van Albert Heijn? Op de AH puur&eerlijk biologische yoghurt producten is de Weggooiwijzer als eerste te zien.

Meer informatie over de Weggooiwijzer »

Deel dit bericht met uw netwerk:
Tags: , , ,

 


1 reactie

  1. J van der Wees schreef:

    Op de 10 stuks rondeeleierendoos staat wel een verwijzing naar de ah weggooiwijzer, maar er staat geen logo bij. Waar gooi ik deze doos weg?