Recycling | Haarlem | Telefoon 023 - 534 1600 | info@recycling.nl

“Bedrijven moeten afval beter scheiden”

Geplaatst op: 3 feb 2014 door Recycling.nl

Circulaire Economie

Goed scheiden is beter recyclen

Wilma J. Mansveld, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, stelt dat we over 10 jaar de helft minder afval mogen verbranden. In 2012 ging er in Nederland 10 miljoen ton restafval verloren in verbrandingsovens. Een groot gedeelte hiervan is afkomstig van bedrijven, zoals kantoren, winkeliers en dienstverleners.

Van afval naar grondstof

Het programma van afval naar grondstof (VANG) moet er voor zorgen dat we in 2020 de hotspot worden van circulaire economie. Een economie die zich richt op herbruikbaarheid van afval en behoud van natuurlijke hulpbronnen. “Afval is waardevol. Het is een grondstof voor een nieuw product, weggooien is geen optie meer.” Aldus Mansveld. De staatssecretaris wil daarbij mogelijke belemmeringen die ondernemers ervaren bij afvalscheiding wegnemen.

Wij maken afval scheiden makkelijk

Nijssen Recycling maakt het bedrijven gemakkelijk om afval te scheiden. Dit doen wij aan de hand van een vrijblijvende afvalscan. We inventariseren het restafval van bedrijven en bekijken welke afvalstromen beter gescheiden kunnen worden. Wij zijn ervan overtuigd dat een circulaire economie alleen tot stand kan komen door met elkaar goed samen te werken. Als inzamelaar van grondstoffen doen wij er alles aan om ‘afval’ zo veel mogelijk bij de bron in monostromen in te zamelen. Dit doen wij door bedrijven goed te informeren, te adviseren en daarbij de juiste middelen te bieden.

Wilt u uw afval beter scheiden? Vraag dan vrijblijvend een kosteloze afvalscan aan.

Deel dit bericht met uw netwerk:
Tags: , , ,

 


U kunt geen reactie plaatsen.